Hundburar

Att köpa en bra och redig hundbur är ett måste för dig som har tänkt transportera din hund med bil. Genom att investera i en krocksäker bur för din hund ökar du säkerheten för såväl din hund som för dig. För hur mysigt det än må vara att åka med hunden bredvid sig på sätet så ökar skaderisken markant. Dessutom är det lätt att hunden tar din uppmärksamhet från vägen vilket kan få oönskade konsekvenser om olyckan skulle var framme.

Material

Undvik hundburar som är gjorda i hårdplast eller som är försedda med tunt galler då dessa lättare går sönder om olyckan skulle vara framme. Satsa istället på en kraftig gallerbur i rejält stål, eller aluminium som helst ska vara både krocktestad och ISO-certifierad.

Storlek

Innan du bestämmer dig för vilken typ av transportbur du ska köpa till din hund så är det viktigt att du kontrollerar storleken på din hund så att du får rätt mått på din bur. Att köpa en för liten bur säger kanske sig självt men det är faktiskt inte bra att köpa en allt för stor bur heller. Anledningen till det är helt enkelt att rörelsekraften ökar i samband med en en eventuell krock då hunden har ett större område att röra sig i, vilket ökar skaderisken avsevärt. Kontrollmät därför alltid din hund innan köp.

Populära hundburar

[table id=3 /]