Hundfoder

Hundfoder
Att utfodra sin hund på rätt sätt är A och O för att hunden ska må bra och för att den ska få rätt förutsättningar för att leva ett långt liv. Därför är det väldigt viktigt att man väljer ett hundfoder som är av hög kvalitet och som innehåller alla de ämnen som hunden behöver.

Vad bör ditt hundfoder innehålla?

Behovet kan skilja sig ganska mycket från hund till hund. Olika raser kräver olika typer av foder och sedan spelar såklart saker som kön, ålder och hur mycket hunden rör på sig in.

Protein  Animaliskt protein är viktigt för att hundens celler och vävnader samt för deras matsmältning. Därför är det viktigt att det foder man köper till sin hund innehåller en större mängd protein.

Fett- är viktigt för en hund som är aktiv då fettet gör att hunden får den energi den behöver samt att fettet hjälper till att transportera livsviktiga vitaminer. Vanliga symptom på att din hund har fått för lite fett är att pälsen ofta blir matt, huden blir torr och immunförsvaret försämras.

Kolhydrater– behövs också då även dessa ger energi och är bra för hundens tarmar. Kolhydrater hittar man främst i olika typer av spannmål och i melass.

Vitaminer och mineraler– är livsviktigt för din hund att få i sig regelbundet då en brist på detta kan ge allvarliga symtom i form av bland annat andningssvårigheter och muskelsvaghet. Mineraler har en stark positiv inverkan på blodet, skelettet och hunden tänder. Vitaminerna är viktiga för att motverka fria radikaler samt att de håller cellbildningen på topp.

Populära fodermärken

Nedan har vi listat några av de mest omtyckta tillverkarna av hundfoder som idag finns på den svenska marknaden. För att läsa mer om respektive märke samt ta del av deras utbud så klickar du på beställ.

[table id=4 /]